آمار تولید آمریکا؛ ۱۸ نکته که نمی‌دانستید

آمار تولید آمریکا همیشه یکی از شاخص‌های مهم در تعیین وضعیت اقتصاد جهانی، سرمایه‌گذاری و حتی بازارهای مالی است. یکی از معضلاتی که کسب‌وکارهای ایرانی با آن روبه‌رو‌اند، نبود یک پایگاه‌داده جامع و به‌روز از وضعیت تولید در کشور است. ابعاد این بخش، تعداد شاغلان آن، گردش مالی‌اش و خیلی آمارهای دیگر تولید را نمی‌توان به‌راحتی در کشورمان پیدا کرد. برخی از این آمارها خیلی قدیمی و رده خارج‌اند و برخی دیگر اصلا مرجع معتبری ندارند. در این مطلب به سراغ بررسی چند آمار تولید آمریکا در سال‌های گذشته میلادی رفتیم.

انتخاب این آمارها از چند جهت برای‌مان تازگی و جذابیت داشت، اول این‌که ببینیم در بخش تولید یکی از بازیگران اصلی اقتصاد جهان چه می‌‌گذرد و دوم‌ این‌که کامل‌ترین، معتبرترین و به‌روزترین آمارهای موجود در این حوزه مربوط به آمریکا بود. البته ما از جست‌وجو برای پیدا کردن آمارهای به‌روز و مرجع داخلی دست نخواهیم کشید، اما فعلا با آن‌چه در اختیارمان است می‌سازیم!

آمارهای ارایه شده در این مطلب می‌توانند داده‌های خوبی از وضعیت برنامه ریزی تولید، مدیریت تولید و بهره‌وری آن در بخش تولید آمریکا به ما بدهند. آمارهایی که با نگاه به آن‌ها و ترکیب‌شان با توانمندی‌های داخلی می‌توانند به‌عنوان سوخت برای رشد و توسعه کسب‌وکارهای داخلی استفاده شوند.

این مقاله به بررسی ۱۸ مولفه در آمار تولید آمریکا می‌پردازد. گستره این آمارها از تعداد شاغلان و شغل‌های ایجاد شده تا بازدهی سرمایه و حتی میزان بیمه کارگران را شامل می‌شود. آمارهای جالبی که صاحبان کسب‌وکارهای تولیدی با مطالعه آن‌ها می‌توانند دانش خود را برای گرفتن تصمیم‌های مهم بالا ببرند. این آمارها از سوی سایت National Association of Manufacturers و براساس آمارهای سازمان‌های معتبر آمریکا تهیه و اعلام شده است. حال صحبت را کوتاه کنیم و برویم به سراغ بررسی این ۱۸ آمار تولید آمریکا.

 

با «ثمر»، نرم افزار تخصصی تولید تیم‌یار آشنا شوید

متفاوت، منعطف، دقیق و کاربردی با انواع گزارش‌های تخصصی تولید.

سربلند در آزمون مجموعه‌‌های تولیدی و صنعتی کشور.

نرم افزار تولید ثمر

 

 

 

۱۸ نکته از آمار تولید آمریکا

۱. براساس آمار تولید آمریکا، در پاییز 2022، تولیدکنندگان ۲.۸۱ تریلیون دلار در سال به اقتصاد آمریکا کمک کرده‌اند.

ارزش افزوده‌ای که بخش تولید برای اقتصاد آمریکا داشته‌ است از عدد ۲.۷۶۸ تریلیون دلار به ۲.۸۰۹ تریلیون در پاییز 2022 رسید. این رقم بالاترین عدد در تاریخ است. ارزش افزوده تولید کالاهای بادوام در این دوره از ۱.۵۰۳ به ۱.۵۴۴ تریلیون دلار رسید و کالاهای مصرفی هم به ۱.۲۶۵. این رکورد جدید در حجم سودآوری تولید بود. در این دوره ۱۰.۹ درصد از کل ارزش افزوده آمریکا در اختیار بخش تولید بود. عددی که در سه ماهه دوم ۱۱ درصد بود. با این حساب باید در نظر داشت بخش زیادی از این افزایش درآمد و ایجاد ارزش افزوده در اقتصاد به افزایش قیمت‌ها برمی‌گردد تا افزایش حجم تولید. (منبع: Source: Bureau of Economic Analysis

۲. به ازای هر یک دلاری که در بخش تولید هزینه شده است، ۲.۶۰ دلار به اقتصاد برگشته است.

بدون محاسبه اثرات غیرمستقیم و القایی بازار، به‌ازای هر یک دلاری که در تولید هزینه شده است، ۲.۶۰ دلار تاثیر کلی بر اقتصاد آمریکا وجود دارد. رقمی که نشان‌دهنده یکی از بزرگ‌ترین ضرایب در اقتصاد است. علاوه بر این هر وقت یک کارگر به بخش تولید اضافه می‌شود به‌ازای آن ۴.۴ کارگر به کل اقتصاد آمریکا اضافه می‌شود. همچنین به‌ازای هر ۱ دلار درآمد مستقیم کارکنان بخش تولید، ۳.۷۵ دلار رشد درآمد در کل نیروی کار آمریکا را شاهد هستیم. (منبع: NAM calculations using 2021 IMPLAN data)

۳. تولیدکنندگان کوچک، اکثریت جامعه تولید آمریکا را تشکیل می‌دهند.

براساس آمارهای موجود در آمار تولید آمریکا، بیشتر شرکت‌های تولیدی در ایالات متحده بسیار کوچک هستند. دقت کنید، بسیار کوچک، نه حتی کوچک و متوسط. در ۲۰۱۹ تعداد شرکت‌های تولیدی ثبت شده در آمریکا برابر ۲۴۳.۶۸۷ بود. همه‌ی این تولیدکنندگان به‌جز ۴هزار و سی‌وشش‌تای آن‌ها کمتر از ۵۰۰ نفر کارمند دارند. اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم؛ حدود ۷۵ درصد شرکت‌ها زیر ۲۰ نفر و حدود ۸۸ درصدشان زیر ۵۰ نفر کارمند دارند. (منبع: S. Census Bureau, Statistics of U.S. Businesses

۴. آمار تولید آمریکا؛ اشتغال: بخش تولید در ماه اول ۲۰۲۳ نزدیک به ۱۳میلیون نفر را شاغل کرده است.

اشتغال بخش تولید در ژانویه ۲۰۲۳ حدود ۱۹هزار نفر افزایش داشت. رشدی قابل توجه که در ادامه رشد بازار کار پس از بحران کرونا بود. در بخش تولید کالاهای بادوام و مصرفی به ترتیب ۴هزار و ۱۵هزار شغل جدید فقط در ژانویه ایجاد شده است. این بخش در سال ۲۰۲۲ ۳۹۶هزار کارگر را استخدام کرده است. رشدی که از ۱۹۹۴ تاکنون بی‌سابقه بوده است. رشدی که نرخ بیکاری را از ۳.۵ به ۳.۴ کاهش داده که خود پایین‌ترین نرخ از سال ۱۹۶۹ است. اما میزان «اشتغال کامل» در اقتصاد آمریکا هنوز به دوران پیش از کرونا نرسیده است. (منبع: Bureau of Labor Statistics

همچنین بخوانید: ویژگی‌های بهترین نرم افزار حسابداری چیست؟

 

مقایسه اقتصاد آمریکا

 

۵. درآمد کارکنان بخش تولید به‌طور متوسط در سال ۲۰۲۱ برابر ۹۵هزار و ۹۹۰ بود.

براساس آمارهای درآمدی آمار تولید آمریکا، کارگران بخش تولید در ۲۰۲۱ به‌همراه مزایا و پاداش حدود ۹۶هزار دلار در سال درآمد داشته‌اند. این درحالی است که کارگران در تمام بخش‌های خصوصی غیرکشاورزی به‌طور متوسط ۸۱هزار دلار درآمد داشته‌اند. موضوعی که نشان از اهمیت بالای سرمایه‌های انسانی در بخش تولید حتی با نفوذ فناوری در صنایع مختلف دارد.

۶. ۹۱درصد از کارگران بخش تولید تحت پوشش بیمه درمانی هستند.

شاید این موضوع برای ما ایرانی‌ها خیلی مهم و چشمگیر نباشد. اما در کشوری که خدمات درمانی آن یکی از گران‌قیمت‌ترین خدمات موجود است این موضوع بسیار مهم است. همچنین با نگاهی به وضعیت بیمه‌شده‌ها در سایر بخش‌های اقتصاد آمریکا متوجه این موضوع می‌شویم که پوشش ۹۱درصدی بیمه درمانی برای کارگران تولید چه معنایی دارد. میانگین بیمه‌شده‌ها در کل اقتصاد آمریکا برابر ۷۸درصد است. جالب است بدانید براساس آمارهای موجود هزینه‌های درمانی برای یک خانواده چهار نفره آمریکایی برای یک سال برابر ۲۱هزار و ۸۵۲ دلار بوده است. یکی از موضوعات مهمی که در آمار تولید آمریکا لحاظ می‌شود همین حمایت از نیروهای انسانی در اشکال مختل است. (منبع: Kaiser Family Foundation

۷. در دسامبر (دی‌ماه) ۲۰۲۲، فقط در یک ماه، ۷۶۴هزار شغل جدید در بخش تولید ایجاد شده است.

یکی‌دیگر از مولفه‌های جالب توجه آمار تولید آمریکا میزان ایجاد شغل جدید در بخش تولید است. در ماه دسامبر ۲۰۲۲ بخش تولید حدود ۷۶۴هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کرده است. در ۱۲ ماه گذشته، این بخش به‌طور متوسط بیش از ۸۴۰هزار نفر شغل جدید ایجاد کرده است. تعدادی که بسیار بالاتر از استخدام‌های قبل از همه‌گیری است. در دسامبر و نوامبر تولیدکنندگان ۴۰هزار نفر استخدام کرده‌اند. مجموع فرصت‌های شغلی غیرکشاورزی هم از ۱۰میلیون و ۴۴۰هزار نفر در نوامبر به ۱۱میلیون و ۱۲هزار نفر در دسامبر رسید. در ماه دسامبر با توجه به ایجاد این فرصت‌های شغلی کلا ۵.۷۲۲.۰۰۰ بیکار در آمریکا وجود داشت. یعنی به‌ازای هر ۱۰۰ فرصت شغلی، ۵۲ بیکار در آمریکا وجود داشت. یعنی فرصت‌های شغلی بیش از تعداد کسانی بود که به‌دنبال کار بودند. (منبع: Bureau of Labor Statistics)

۸. تا سال ۲۰۳۰ در بخش تولید حدود ۴میلیون شغل نیاز است.

آمار تولید آمریکا می‌گوید نیاز به نیروی انسانی روزبه‌روز درحال بیشتر شدن است. پیش‌بینی‌ها می‌گویند به احتمال زیاد در دهه آینده، بخش تولید به حدود ۴میلیون شغل نیاز خواهد داشت. به این ترتیب اگر آموزش سرمایه‌های انسانی در آمریکا در این مسیر نباشد، در ۲۰۳۰ شاهد خالی بودن ظرفیت ۲.۱ میلیون شغل خواهیم بود. موضوعی که زیانی ۱تریلیون دلاری به اقتصاد آمریکا وارد می‌کند. (منبع: Deloitte and The Manufacturing Institute

۹. صادرات کالاهای تولیدی آمریکا در ۲۰۲۱ به ۱.۴ تریلیون دلار رسید.

آمار تولید آمریکا حاکی از این است که در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ با توجه به چالش‌های کووید۱۹ حجم تجارت خارجی آمریکا کاهش یافت. اواخر ۲۰۲۱ صادرات کالاهای تولیدی ایالات متحده به سال‌های پیش از کرونا و ۲۰۱۸ نزدیک شد. صادرات تولیدکنندگان آمریکایی در ۲۰۲۱ برابر ۱۳۹۹.۱۷ میلیارد دلار بود. کالاهای بادوام در این سال سهمی برابر با ۸۷۸ میلیارد داشت که نسبت به ۷۶۲ میلیارد سال ۲۰۲۰ افزایش داشت. (منبع: S. Commerce Department)

همچنین بخوانید: مهم‌ترین نکات خرید نرم افزار ERP

 

تولید آمریکا

 

۱۰. رشد صادرات کالاهای تولیدی ادامه دارد.

آمار تولید آمریکا می‌گوید در دو دهه گذشته صادرات کالاهای تولیدی بیش از دوبرابر شده است. در ایالات متحده‌ی سال ۲۰۰۲ صادرات این کالاها به ۶۲۲ میلیارد دلار رسید و در ۲۰۲۱ این رقم برابر با ۱۳۹۹ میلیارد دلار بوده است. انتظار است این رشد در دهه‌های آتی نیز ادامه‌دار باشد. (منبع: S. Commerce Department

۱۱. رشد تجارت جهانی در حوزه کالاهای تولیدی در دو دهه گذشته روندی صعودی داشته اما در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ از سرعت آن کاسته شده است.

آن‌چه از آمار تولید آمریکا برمی‌آید، در سال ۲۰۱۸، حجم تجارت جهانی کالاهای تولیدی چیزی بالغ بر ۱۳.۰۱ تریلیون دلار بود. رکوردی جدید که در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به دلیل محدودیت‌های کرونایی با افت همراه شد. حجم تجارت کالاهای تولیدی در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به‌ترتیب ۱۲.۷۵ تریلیون و ۱۲.۱۳ تریلیون بوده است. این حجم در سال ۲۰۰۰ برابر ۴.۶۹ تریلیون دلار بود. سهم ایالات متحده از این تجارت در سال ۲۰۲۰ هفت‌ونیم درصد بود. (منبع: World Trade Organization

۱۲. حجم تجارت جهانی کالا‌های تولیدی بیش‌از دوبرابر شده است.

حجم تجارت جهانی کالاهای تولیدی از ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ بیش‌از دوبرابر شده است. آمار تولید آمریکا می‌گوید این جهش از ۴.۸ به ۱۲.۲ تریلیون دلار بوده است. فقط سهم ایالات متحده از این تجارت از ۷.۶ در سال ۲۰۰۲ به ۸.۷ در سال ۲۰۱۷ رسید. (منبع: World Trade Organization)

۱۳. تولید آمریکا به‌تنهایی اقتصاد هشتم جهان است.

یک نکته جالب از آمار تولید آمریکا وجود دارد و آن این است که اگر همه فعالیت‌های تولیدی را از اقتصاد آمریکا خارج کنیم و آن را در قالب یک اقتصاد مستقل درآوریم، خود به تنهایی در رده هشتم قدرتمندترین اقتصاد‌های جهان می‌ایستد. ارزش افزوده‌ای که این بخش از اقتصاد برای آمریکا داشته است فقط در سال ۲۰۲۰ برابر ۲.۲۴ تریلیون دلار بوده است. فقط هفت کشور هستند که در این رده‌بندی از تولید آمریکا بالاترند. خود آمریکا در این رده‌بندی بازهم اول است و بعد آن به ترتیب چین، ژاپن، آلمان، بریتانیا، هند، فرانسه و بخش تولید آمریکا قرار دارند. پس از آن نیز اقتصاد کشورهای ایتالیا، کانادا، روسیه و برزیل قرار می‌گیرند. (منبع: Bureau of Economic Analysis, International Monetary Fund)

۱۴. در سال ۲۰۲۰، سطح سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در بخش تولید ایالات متحده آمریکا به رکورد ۱.۹ تریلیون دلار رسید.

براساس آمار تولید آمریکا، سال ۲۰۲۰ برای این بخش سال رکوردشکنی‌های پی‌درپی بود. در بخش سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، ایالات متحده در این سال شاهد رسیدن به یک رکورد تاریخی بود. به‌طورکلی میزان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در بخش تولید از ۴۹۹ میلیارد دلار در ۲۰۰۵ به ۱.۸۸۶ تریلیون دلار در ۲۰۲۰ رسید. جالب است بدانید این رقم فقط ۴۰ درصد از کل سرمایه‌گذاری خارجی‌ای است که در این سال در آمریکا انجام شده است. انتظار می‌رود این روند روبه‌رشد در سال‌های آتی نیز ادامه داشته باشد. (منبع: Bureau of Economic Analysis)

 

آینده اقتصاد آمریکا

 

۱۵. بیش از دو و نیم میلیون کارگر توسط شرکت‌های خارجی چندملیتیِ وابسته به آمریکا در بخش تولید شاغل شده‌اند.

یکی از بخش‌های عجیب آمار تولید آمریکا همین است؛ نزدیک به ۲۲ درصد از اشتغال کل بخش تولید در سال ۲۰۲۰ نتیجه استخدام بیش‌از ۲.۸ میلیون کارگر توسط شرکت‌های وابسته به سازمان‌های چندملیتی آمریکایی بوده است. (منبع: Bureau of Economic Analysis)

۱۶. کمی بیش از ۵۵ درصد کل تحقیق و توسعه بخش خصوصی در اختیار تولیدکنندگان است.

تحقیق و توسعه نقش مهمی در توسعه صنایع دارد و حالا براساس آمار تولید آمریکا بیشترین سهم تحقیق و توسعه در بخش خصوصی ایالات متحده در حوزه تولید اتفاق افتاده است. چیزی حدود ۵۵.۲ درصد از تمام پروژه‌های تحقیق و توسعه در کشور. بودجه تحقیق و توسعه در سال ۲۰۰۰ برابر ۱۳۲ میلیارد بود که در ۲۰۲۱ به ۳۴۷ میلیارد رسید. براساس آخرین آمارها بخش دارویی ۳۴ درصد، الکترونیک ۱۵، نیمه‌هادی‌ها ۱۴ و خودرو و قطعات آن حدود ۸ درصد از کل پروژه‌های تحقیق و توسعه را پیش برده‌اند. (منبع: Bureau of Economic Analysis)

۱۷. ۷۰ درصد مصرف انرژی کل کشور در اختیار تولیدکنندگان است.

در حوزه مصرف انرژی، براساس آمار تولید آمریکا، با عددهای عجیبی روبه‌رو هستیم؛ در سال ۲۰۱۸، تولیدکنندگان آمریکایی بیش از ۷۰ درصد از کل انرژی آمریکا را مصرف کردند. چیزی حدود ۱۹.۴۴ کوادریلیون! در این بین، سهم سه صنعت شیمیایی، پتروشیمی و زغال‌سنگ و کاغذ سازی از همه بیشتر بوده است. 

آمار تولید آمریکا

 

۱۸. تمام هزینه‌های مقررات برعهده تولیدکنندگان است.

آمار تولید آمریکا نکته جالبی دارد؛ درست است که تولیدکنندگان نقش مهمی در درآمدزایی و افزایش ارزش افزوده در اقتصاد آمریکا دارند. اما از سوی دیگر هزینه‌های گزافی را در حوزه قانون‌گذاری و مقررات تحمل می‌کنند. به‌خصوص شرکت‌های کوچک. برای مثال شرکت‌های تولیدی به‌ازای هر کارگر ۱۹هزار و ۵۶۴ دلار برای هزینه‌های قانونی به دولت فدرال می‌پردازند. این مبلغ برای شرکت‌های کوچک که درآمدشان گاهی به یک‌دهم شرکت‌های بزرگ هم نمی‌رسد طاقت‌فرسا می‌شود. از سوی دیگر حدود ۹۰ درصد هزینه اجرای قوانین زیست‌محیطی نیز به عهده شرکت‌های تولیدی است.  

 


اقتصاد آمریکا

 

سخن آخر

آن‌چه در این مقاله بررسی شد آمارها و نکاتی از تولید آمریکا بودند که بیش از سایر عددها جلب توجه می‌کردند. همان‌طور که ابتدای مقاله گفتیم خیلی خوشحال می‌شدیم که بتوانیم آمار دقیقی از وضعیت تولید ایران نیز به دست آوریم که تا الان موفق نبوده‌ایم. ‌آن‌چه در تمام این آمارها مهم‌تر به نظر می‌رسد این است که با توجه به نفوذ سریع فناوری در صنایع مختلف شاهد این هستیم که حضور سرمایه‌های انسانی همچنان مهم و یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های کارفرمایان است.

موضوعی که اهمیت وجود منابع انسانی و تجهیز آن‌ها به ابزارهایی مانند نرم‌افزارهای مختلف مثل نرم افزار مدیریت تولید را دوچندان می‌کند.

 

{{ message_need_to_login }}
{{language.message_not_empty}}
{{count_of_comments}} 
{{massage_and_class_chat.message}}
{{massage_and_class_tariff.message}}