تیم یار حامی رویداد TEC Day در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران
روز یکشنبه سوم دیماه 1396، مراسم رونمایی از 15 محصول برتر دانشبنیان، تکنولوژی، تجاریسازی و فن بازار (TEC Day) با حضور جمعی از شخصیتهای دانشگاهی، مدیران علمی و صنعتی کشور، سرمایهگذاران، مشاوران تخصصی و مدیران واحدهای فناور در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.
شرکت دانشبنیان سافت سیستم یکی از حامیان و میهمانان این مراسم بود.
رویداد فن بازار (TEC Day) شامل چهار بخش رونمایی و معرفی محصولات جدید شرکتهای مستقر در پارک، پانل تجاریسازی فناوری با موضوع تجاریسازی، سرمایهگذاری جسورانه و تامین مالی طرحها و محصولات مبتنی بر فناوری، فن بازار و نمایشگاه محصولات و فناوریهای شرکتها و هستههای عضو پارک و نیز اتاق سرمایه جهت برقراری ارتباط بین سرمایهگذاران و سرمایهپذیران با همکاری شرکت فرابورس ایران بود.
دکتر زارعی، رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، دکتر نیلی، رییس دانشگاه تهران و دکتر شاپوری، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تهران سخنرانان اصلی این مراسم بودند.
در بخش نخست، دکتر زارعی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، مهمترین فعالیت قطبهای علمی را حرکت در سیستمهای حل مساله و تبدیل فناوری به کسبوکارهای دانشبنیان دانست و اظهار داشت: «توسعه قطبهای علمی دانشگاه و رشد شرکتهای دانشبنیان در دستور کار این پارک قرار دارد.»
وی افزود: «در کشور ما دولت با رویکرد اقتصاد مقاومتی عمل میکند و این در حالی است که در دنیا نیز اقتصاد مقاومتی نقش مهمی را ایفا میکند.»
عباس زارعی با اشاره به اینکه در ایران پارکهای علم و فناوری ارتباط دهنده دولت، دانشگاه و صنعت هستند، اظهار داشت: «پارکها در مسیر اقتصاد دانشبنیان گام برمیدارند و در اقتصاد دانشبنیان، تولید ملی و کاهش وابستگی اقتصادی به نفت دنبال میشود.»
وی در ادامه سخنان خود، صنعت اینترنتی و اینترنت صنعتی را مبحثی دانست که باید در انقلاب صنعتی چهارم منتظر آن باشیم و اظهار داشت که پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، برای هماهنگ شدن با تحولات اقتصاد چهارم برنامهریزی کرده است.
رییس پارک علم و فناوری ایجاد دانشگاه نسل سوم و کارآفرین را از دیگر رویکردهای این پارک نام برده و افزود: «در این نسل، دیگر دانشگاهها به تولید پژوهش نمیپردازند، بلکه مدیریت پژوهش را مد نظر قرار میدهند.»
زارعی با بیان اینکه توسعه سطح فناوری در پارک به سطح «هایتک» High Tech رسیده است، خاطر نشان کرد که ثبت اختراعات در این پارک علم و فناوری به 50 مورد رسیده است.
در بخش دوم این برنامه، دکتر نیلی رییس دانشگاه تهران، ضمن بیان اینکه امروز یکی از روزهای بزرگ دانشگاه در به ثمر رسیدن محصولات و زحمات مسئولان پارک علم و فناوری دانشگاه تهران است، اظهار داشت: «امروز شاهد به ثمر رسیدن پژوهشها در حوزه خلق ثروت هستیم.»
وی ضمن اشاره به تلاش دانشگاه برای به تصویر کشیدن نقشه راه برای آینده، گفت: «موضوعات اقتصاد بهسرعت در حال تغییر است. نمونه بارز آن تغییر شغلها و ایجاد شغلهای جدید است و اگر با این تغییرات همسو نشویم، متضرر خواهیم شد. دانشگاه از دانشگاه درونگرا به سمت دانشگاه برونگرا در حال حرکت است و محصولاتی که تولید میشوند، دانشبنیانتر و high tech هستند.»
رییس دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بانک جهانی به دلیل آلودگی نفت و توسعه پایدار، سرمایهگذاری روی آن را متوقف کرده، اظهار داشت که این بانک بیشتر سرمایهگذاری خود را معطوف پارکها، انرژی پاک و ... کرده است.
دکتر نیلی درخصوص تشویق شرکتها به سرمایهگذاری در حوزه تکنولوژیهای دانشبنیان، گفت: «درپی تصویب قانونی هستیم تا شرکتها و بنگاهها را تشویق و موظف به سرمایهگذاری در حوزه تکنولوژیهای دانشبنیان نماید.»
وی از جمله مزایای فعالیت شرکتها در زمینه دانشبنیان را استفاده از معافیت مالیاتی و امکان اختصاص بخشی از هزینه مالیات به تحقیقات دانشبنیان و نوید آینده بهتر برای اقتصاد کشور عنوان کرد.
در خاتمه، رییس دانشگاه تهران اعلام کرد که شهر دانش پردیس مرکزی دانشگاه تهران در جهت اتصال علم و کارآفرینی فعالیت خواهد کرد.
آخرین سخنران مراسم، دکتر شاپور محمدی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، بود. وی ضمن تشکر از دکتر نیلی برای تلاشهای دانشگاه تهران و نیز دکتر هامونی رییس فرابورس ایران، برای تامین مالی و سرمایهگذاری و فعالیتهای دانشبنیان، اظهار داشت: «حرکتی که مبتنی بر علم و فناوری نباشد، پایدار نخواهد بود. علمی که ثروت خلق کرده و به رفع موانع میپردازد، به تکامل و دستیابی بشریت به تعالی کمک خواهد کرد و این کاری است که دانشگاه تهران به انجام آن کمک میکند؛ زیرا این دانشگاه بزرگترین مرکز تولید نخبگان کشور است و برای اینکه نخبگان و محققان بتوانند فکر ناب خود را به عرصه بنشانند، باید از تبدیل ایده خود به ثروت و حمایت دستگاهها مطمئن باشند.»
وی ابراز امیدواری کرد که با استفاده از نخبگان خوشفکر، سرمایهگذاری و برنامهریزی بهتری برای پیشرفت اقتصاد کشور داشته باشیم.»
در بخش فن بازار این رویداد، شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران محصولات دانشبنیان خود را در معرض دید حاضرین و میهمانان قرار دادند.
نخبگان دانشگاهی و کارآفرینان نمونه، از جمله یکی از اساتید ارشد دانشگاه صنعتی شریف و کارآفرین نمونه حوزه گردشگری و نیز خبر رادیو از جمله بازدیدکنندگان غرفه تیمیار در این نمایشگاه بودند.